6 leggyakoribb hiba a szoftver vásárlásánál

A nagy cégekben lehetséges használni a Home vagy Bussiness licenceket

Ez a licenc csak kisebb számú eszközök és a kis vállalkozók számára alkalmas. A licenc a cég alkalmazottjénak nevéhez kapcsolódik és nem a céghez . Általában közvetlenül az IT infrastruktúráért felelős személy nevéhez. Ha ezt a licencet a cégben alkalmazzuk, fen áll annak a veszélye, hogy a munkatárs távozásával elveszítjük a licencet is.

PKC és OEM licencek

Ez a licenc csak kisebb számú eszközök számára alkalmas. A gyártó legfeljebb 10 számítógépet javasol. A probléma nem önmagában COA matricában van, vagy a licenckulcsot tartalmazó kártyában van, hanem a nyilvántartásban. Kezét a szíve, mennyi ideje van arra, hogy nyilvántartsa az egyedi licencek és számítógépek gyártási számát, amelyen a szoftver használja ? Ennek elhanyaglása viszont nem kifizetődő. A licencaudit alkalmával viszont ezt a nyilvántartást rövid időn belül fel kell tudni mutatni. Ha tehát nagyobb számú számítógépek licencelése szükséges, mennyiségi licencet ajánlunk . Mert ahhoz csak két dokumentum szükséges . Az eszközök száma nem számít. Minden ilyen vásárláshoz mellékeljük a szükséges dokumentációt .

Office a Home változatban kifizetődő

A Home verzió a céges környezetbe valójában nem tartozik . A Home verzió nem a hálózati környezetre lett tervezve, nem lehet vele kapcsolódni a Windows domain-be! Ezzel egy céges hálózatban a felhasználása kizárt . Ezért is az a neve, hogy Home (Otthon). A licencaudit esetében jelentős pénzbe kerülhet a megfelelő licencelésnek az orvoslása. Sajnos, nagyon gyakran előforduló kombinációja a Professional verzióval . Még 10 megfelelően licencezett eszköz sem fog tudni kompenzálni egy hibásan licencelt eszközt.

Az Office legújabb verziója feltétel

Az egyes verziók közti különbségek nem nagyon láthatóak. Folyamatos beruházás a legújabb verziókba, ami ezáltal ritkán felel meg a tényleges céges igényeknek, nem fizetődnek ki. Az általános irodai munkában nagyon kevesen használnak pl . az Accesss alkalmazást . Így ügyfeleink gyakran választják a régebbi verziókat és így a megtakarított pénzüket ott fektethetik be, ahol valóban szükség van rá .

Ne becsülje alá a homogén licencelést

Nem egységes licencelés minden IT szakember rémálma. Több verzió változat ugyan abból az alkalmazásból mindig bajt okoz. Az IT infrastruktúrában egy alapvető szabály nagyon fontos – az egységesség . Nagyon nehezen fér össze egy Office 2010 például egy Office 2016-al. Ne okozzanak maguknak felesleges gondokat és egységesítse a verziókat már a kezdettől.

Nyilvántartani, vagy nem nyilvántartani - ez most a fő kérdés

Minden felhasználó köteles nyilvántartást vezetni a saját cégében a használt licencekről és minden egyes változást velük kapcsolatban. A mennyiségi /multilicences verzióknál ez az időigényes adminisztráció elmarad . Nem kell, hogy nyilvántartsa a számtalan mennyiségű licencezési kulcsokat és a hozzá tartozó eszközök gyártási számát.