GYIK

u

MVL (Microsoft Volume Licensing)

A mennyiségi (örökös) licenceket a vállalatok nagyságához és vásárlási preferenciáihoz alakították. A licencek magukba foglalják az Open, a Select és az Enterprise típusokat. Más megoldást kínál, mint az OEM (Original Equipment Manufacturer) vagy a „dobozos“ (FPP) licencek. Az Open License Program olyan cégek számára készült, melyek például csak 20 számítógéppel rendelkeznek.
A Select és az Enterprise programok a kormány, az akadémiai intézmények, vagy olyan cégek számára készültek, melyek 50 vagy több számítógéppel rendelkeznek.

A szoftver, melyet a vállalatomnál használunk, nem helyesen, vagy egyáltalán nem licenszált. Vásárolhatok használt licencet ennek kijavítására?
Igen. A vállalatok legálisan vásárolhatnak használt licencet pl. a szoftver új telepítéséhez, vagy akkor is, ha a vállalat tudomást szerez arról, hogy az általa használt szoftver licenszálása nem helyes, vagy nincs (külső vagy belső szoftveraudit elvégzése előtt vagy után). A vállalatnak lehetősége van „szabad“ és/vagy „új“ licenc vásárlására, hogy legálisan használhassa a szoftvert.

Honnan szerzi be a Licence Professional a Microsoft licenceket?
A Licence Professional zárt licencpiacon keresztül szerzi meg a licenceket, elsősorban nyugat- és közép-európai országokból, ahol sok szabad, illetve nem használt Microsoft terméket birtokolnak.
A Select és az Enterprise programok a kormány, az akadémiai intézmények, vagy olyan cégek számára készültek, melyek 50 vagy több számítógéppel rendelkeznek.

u

Hogyan vásárolhatok használt MVL licencet a Licence Professional-tól?

Miután megtaláltuk a megfelelő licencszerződést a licencpiacon, és megkaptuk az Ön megrendelését, a Licence Professional ismételten ellenőrzi a licencek hozzáférhetőségét az eredeti tulajdonosnál. Ezután elküldjük Önnek a licencátruházáshoz szükséges dokumentációt, melyet Ön aláír.

u

A szoftver, melyet a vállalatomnál használunk, nem helyesen, vagy egyáltalán nem licencezett. Vásárolhatok használt licencet ennek kijavítására?

Igen. A vállalatok legálisan vásárolhatnak használt licencet vagy a szoftver új telepítéséhez, s akkor is, ha a vállalat tudomást szerez arról, hogy az általa használt szoftver licencezése nem helyes, vagy nincs (külső vagy belső szoftveraudit elvégzése előtt vagy után). A vállalatnak lehetősége van „szabad“ és/vagy „új“ licenc vásárlására, hogy legálisan használhassa a szoftvert.

u

Honnan szerzi be a Licence Professional a Microsoft-licenceket?

A Licencie Professional zárt licencpiacon keresztül szeri meg a licenceket, elsősorban nyugat- és közép-európai országokból, ahol sok szabad, illetve nem használt Microsoft-terméket birtokolnak. OEM, FPP, MLK termékekről, valamint Open, Select és Enterprise szerződésekről van szó.

u

Ha a Licence Professional-tól vásárolok használt licencet, joga van cégemnek a szoftver helyi nyelvvel történő használatára?

Igen. A licencek nagy része „multilingual“, így a szoftver helyi nyelvi csomaggal is használható. Licencigénye benyújtásakor kérjük, jelezze a kért nyelvet a Licence Professional-nak, s mi tisztázzuk nyelvi jogait.

u

Vásárolhatok Open szerződést, ha már van Select vagy Enterprise licencszerződésem?

Igen. Lehet egyszerre Open, Select és Enterprise licencszerződése anélkül, hogy ez bárhogy befolyásolná felhasználói jogait.